top of page

SPAREN & LENEN

Bepaal met ons de juiste koers.

Anker 5

- spaarrekening

- beleggingsrekening

- sparen voor pensioen

Lees hier meer over sparen & beleggen >>>

- persoonlijke lening

Lees hier meer over leningen >>>

Anker 1

Sparen & Beleggen

Samen met u zoeken we naar de meest geschikte bank die past bij uw persoonlijke wensen. En mocht in de toekomst een andere bank interessanter zijn, dan helpen wij u graag met de overstap. 

Gezamenlijk bepalen we de juiste koers.

 

Bescherming van uw spaargeld? Dat is geregeld in het depositogarantiestelsel en dat garandeert bepaalde tegoeden van rekeninghouders van een bank die haar verplichtingen niet meer na kan komen. Rekeninghouders kunnen hun deposito's tot een bepaald maximum vergoed krijgen als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

 

 

Voorwaarden

De voorwaarden zijn onder andere:

  • U bent een rekeninghouder die gedekt wordt door het depositogarantiestelsel;

  • Uw bank valt onder het depositogarantiestelsel;

  • Het product valt onder het depositogarantiestelsel.

 

De regeling kent een maximum van
€ 100.000,- per rekeninghouder, per bank.

Wie?

Particulieren en kleine ondernemingen kunnen een beroep doen op het depositogarantiestelsel. Kleine ondernemingen zijn ondernemingen die een verkorte balans mogen publiceren. Uitgesloten is een kleine groep particulieren, waaronder de bestuurders van de bank met betalingsproblemen, mensen die een belang hebben van vijf procent of meer in die bank en de directe familie van de hier genoemde personen. Ook financiële ondernemingen en overheden zijn uitgesloten van dekking door het depositogarantiestelsel.

Anker 2

Pensioenen

Een goed pensioen is erg persoonlijk. Professioneel advies over pensioen kan letterlijk goud waard zijn. Op tijd beginnen misschien nog wel meer. Iedere dag die je wacht met reserveren voor je pensioen betekent achterstand. Bovendien zijn er verschillende fiscale voordelen, die de opbouw of aanvulling van een pensioen financieel aantrekkelijk maken.

 

 

Advies

De volgende onderwerpen zijn veel besproken:

- Ouderdoms- en nabestaanden pensioen

- Gouden handdruk

- Lijfrentewetgeving

Anker 3

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is de juiste financiering voor u als u een grote aankoop wilt doen, maar niet direct over het benodigde geld beschikt. Hierbij kunt u denken aan aankopen als een nieuwe auto, boot of caravan. U leent daarbij het bedrag ineens.

 

Hoe werkt het?

U bespreekt met uw adviseur wat u wilt gaan aanschaffen (of doen) en hoeveel geld u daarvoor nodig heeft. De hoogte van het bedrag hangt af van uw wensen en mogelijkheden. Ook stelt u samen met uw adviseur de looptijd vast en dus ook wanneer het krediet weer is ingelost.

 

Bij de persoonlijke lening staat de looptijd vast en tijdens die looptijd blijft de rente gelijk. U weet dus van tevoren precies waar u aan toe bent.

 

Wilt u uw persoonlijke lening eerder (geheel of gedeeltelijk) aflossen dan is dit uiteraard mogelijk. In een aantal gevallen wordt er een vergoeding in rekening gebracht.

 

Maandtermijn en rente

U betaalt het geleende bedrag terug via gelijke maandelijkse termijnen. Deze termijnen zijn gebaseerd op de looptijd van de lening. Hoe langer de looptijd, hoe minder u per maand aflost en andersom. Ook betaalt u een deel kredietvergoeding, oftewel rente over het geleende bedrag. Deze rente staat gedurende de gehele looptijd vast. De terugbetaling gebeurt via automatische incasso van uw lopende rekening. Aan het einde van de looptijd, heeft u de volledige lening afgelost.

 

Berekening

Met een speciale rekentool van Moneycare kunt u zelf snel uitrekenen wat de lasten zijn en looptijd is bij het bedrag dat u wilt lenen en per maand zou willen betalen. Deze berekening vindt plaats volgens de normen van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) en wordt door de meeste Nederlandse financieringsmaatschappijen gebruikt.

Bereken het nu hier

Verduurzaming

Bij duurzame investeringen betaalt u minder rente over het daarvoor geleende bedrag. Raadpleeg een van onze adviseurs voor meer informatie hierover.

Anker 4
bottom of page